середу, 30 жовтня 2019 р.

9 причин, чому англійська -  мова майбутнього

Куди б ви не поїхали, у будь-якій точці світу знайдете людей, що розмовляють англійською. Але коли й чому англійська стала своєю мовою для країн настільки далеких одна від одної, наприклад, Велика Британія і Французька Полінезія? Давайте з’ясуємо.


1. Це найпоширеніша мова у світі

Залежно від того, як рахувати, у світі близько 400 мільйонів носіїв мови, але розуміють і говорять англійською близько 1,6 мільярда чоловік. Це більш ніж чверть усього населення землі – ви завжди знайдете з ким поговорити.

2. Мова міжнародного бізнесу

Оскільки управління світовим бізнесом здійснюється переважно в фінансових центрах Великої Британії і США, англійська давно стала офіційною мовою торгівлі. Частково це може бути також через те, що англомовні люди не надто хочуть вивчати інші мови. Але ви ж маєте вміти знайти спільну мову з людьми в усьому світі, чи не так?

3. Більшість кіно знято англійською мовою

Голлівуд – це потужний світовий розважальний центр, тому цілком природно, що англійська стала основною мовою кіновиробництва. Звичайно, фільми часто дублюються, але їх краще дивитися на тій мові, якою вони були створені.

4. Легко вчити

Це, звичайно, спірне питання й залежить від того, хто вчить, але існує загальноприйнята думка, що англійська – не найскладніша у вивченні мова. Словник простий для розуміння і його схожість із багатьма іншими мовами означає, що люди, які говорять цими мовами, можуть побачити зв’язок, звідки виникли ті чи інші слова в англійській. І це нагадало нам, що …

5. Пов’язана з безліччю інших мов

Англійська має довгу й захоплюючу історію, яка охоплює війни, вторгнення і вплив з усього світу. Культури, які допомогли сформувати сучасну англійську, – це римляни, вікінги і французи. Отож, це гібридна мова, що складається з латинських, германських і романських елементів.

6. Ви можете висловити свою думку сотнею різних способів

Однією з основних переваг англійської є її гнучкість: часто ви можете знайти безліч способів порозумітися завдяки великому словниковому запасу. Кажуть, що в англійській більше 750 000 слів (залежить від того, як рахувати, за деякими оцінками це число сягає 1 мільйона) і щороку з’являються нові (про це ми написали в пункті 8).

7. Звучить по-різному в усьому світі

Одне з нових явищ у розвитку англійської мови – поява окремих діалектів серед країн, де англійська є рідною. У Великій Британії, Австралії та Америці існують різні способи говорити і писати, які сформувалися під впливом культурних та історичних подій.

8. Це дійсно гнучка мова

Не носії англійської, ті, хто вчить її як другу мову, часто звертають увагу на різноманітність способів вираження. Це тому, що англійська не обмежує вас – ви можете використовувати її, як вам подобається. Такі країни, як Сінгапур, сприйняли це занадто буквально, і винайшли абсолютно новий тип англійської мови – «Singlish», що поглинув інші місцеві мови, такі як китайська і малайська.

9. Англійська продовжує змінюватися

Selfie (Селфі). Bae (милий – скор. від baby). Smasual (мікс понять smart і casual). Усі ці неологізми вже активно використовуються в щоденній мові людей по всьому світу. Англійська, як і будь-яка інша мова, продовжує розвиватися, поглинаючи нові слова. Можна не сумніватися, що майбутнє саме за англійською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар